Conditiesport

Wat is het?

In gymzalen in Oosterbeek en Renkum wordt op recreatieve wijze de algehele conditie op peil gebracht. Kracht, souplesse en uithoudingsvermogen verbeteren aanzienlijk door oefeningen en spelvormen.

Wat gaan we doen?

We beginnen met een warming up. Dit houdt in: een paar rondjes flink doorstappen en voor wie kan, of wil het tempo wat verhogen. We zwaaien onze armen los en rekken/strekken onze benen.

Daarna volgen oefeningen op bank of mat, zodat alle spieren aan bod komen. Soms wordt ter ondersteuning muziek gebruikt.

En dat allemaal onder leiding van een ervaren, enthousiaste trainer. De training
wordt meestal afgesloten met een (bal)spel gevolgd door de cooling down. De cooling down houdt in dat we rustig aandacht geven aan het rekken en strekken en onze ademhaling.

Voor wie?

Conditiesport in de zaal is gemengd. Sporters van alle leeftijden zijn van harte
welkom , maar de praktijk is dat de meeste sporters 50+ zijn. Als je door een
blessure of iets anders wat beperkt bent, dan doe je het rustiger aan. Niemand kijkt daar vreemd van op. Het is altijd verstandig de trainer te informeren over de aard van je beperking. Deze kan dan hierop inspelen. Je sport voor jezelf, maar met elkaar.

Kleding

Gemakkelijke (sport)kleding waar je goed in kunt bewegen. Schoenen die je alleen in de zaal gebruikt. De schoenen van buiten, ook al zijn het sportschoenen, laat je dus achter in de kleedkamer net als je overige kleding/bezittingen. De sportaccommodaties in Oosterbeek zijn tijdens het sporten afgesloten. Neem in MFC Doelum in Renkum waardevolle bezittingen mee in de zaal.

Verdere informatie…

De conditiesporttrainingen in de zaal lopen parallel met de schoolvakanties, net als bij de meeste andere sporten bij Onder Ons.

Door het jaar heen organiseren we nog een aantal sportieve activiteiten op Sportpark Hartenstein, waar je van harte welkom bent. Hou hiervoor de website en ons clubblad De Toorts in de gaten.

Oosterbeek
LocatieGymzaal Dennenborgh (noord)
Dag en tijdmaandag – Willemien Eissen
dinsdag – Leo Vissers
20:00 – 21:00
19:00 – 20:00
Oosterbeek
LocatieGymzaal Van Spaenweg (zuid)
Dag en tijdDonderdag – Margo Berghuijs
Donderdag – Elvira van Tinteren
17:00 – 18:00
18:15 – 19:15
Renkum
LocatieMFC Doelum, Hogenkampseweg 45
Dag en tijdmaandag – Yvonne Wijngaard13:00 – 14:00
Contributie/jaar€ 110,-
Contactpersoon Oosterbeek, algemeenWillemien Eissen
conditiesportoosterbeek@osv-onderons.nl
026 – 334 11 87
Contactpersoon RenkumYvonne Wijngaard
conditiesportrenkum@osv-onderons.nl
0317 – 31 24 79

Voor meer informatie stuur een e-mail naar contactpersoon conditiesport.

Voor aanmelding, ga naar de aanmeld pagina.