Hardlopen

Wat is het?

Wil je meer uit je hardloopinspanningen halen, je techniek verbeteren, je afstand
uitbreiden of sneller worden? Of lekker hardlopen voor de ontspanning, gewoon voor de noodzakelijke beweging? Met vijf verschillende hardloopgroepen vind je er bij Onder Ons altijd wel een die aansluit bij wat jij wil.

Voor liefhebbers is op Strava een club voor Onder Ons leden. Hier de laatste activiteiten van leden. Strava running

(Activiteiten zijn alleen zichtbaar als:
– je je aanmeldt bij de Strava ‘club’
– je activiteit ‘publiek’ staat)

Onder Ons Op Strava

Wat gaan we doen en voor wie?

Vier groepen op woensdagavond en één groep op woensdagmiddag.

De onderlinge mobiliteit tussen de verschillende groepen wordt actief bevordert,
opdat jij je vrij voelt per week (bijv. vanwege blessure) of seizoen (bijv. specifiek doel) de voor jou juiste groep te kiezen.

Een trainingsgroep wordt bij Onder Ons altijd begeleid door een gediplomeerde
trainer. Vertrek is steeds vanaf ons clubhuis (met kleedruimten) op Sportpark
Hartenstein, alwaar de gezelligheid altijd weer uitnodigt tot een ongedwongen nazit.

De Overdag groep

Voor al die lopers die niet in het donker of in de avond kunnen en/of willen lopen. Door een slimme parcourskeuze, variatie in trainingsvormen en lussen geschikt voor verschillende niveaus.

De Overdag Groep loopt op de woensdagmiddag (van oktober t/m maart).

De Basisgroep

Lekker bewegen door gezamenlijk te hardlopen, is het belangrijkste voor deze groep. In deze groep kun je comfortabel en plezierig meekomen als je 45 minuten onafgebroken kunt hardlopen. En stel dat je een 10 kilometerloop zou doen, dan is het te verwachten dat je de finishlijn tussen de 60 en 70 minuten passeert.

Groepen voor meer gevorderde lopers

Er zijn drie groepen voor de meer gevorderde lopers. Als niveau indicatie per groep hieronder de tijd waarin een loper finisht als deze aan een (vlakke) 10 km wedstrijd zou meedoen.

  • De MiddenGroep: 10 kilometer wedstrijd tussen de 52 en 62 minuten,
  • De TempoGroep: 10 kilometer wedstrijd tussen de 44 en 54 minuten,
  • de KopGroep: 10 kilometer wedstrijd tussen de 36 en 46 minuten.

Kleding

Het is aan te raden makkelijk zittende hardloop kleding te dragen. Kleed je niet te
warm (liever een laagje of jack wat je kunt uittrekken). Zorg voor hardloopschoenen met goede demping.

In de winterperiode draag je een reflecterende hes (al of niet met een lampje) zodat je goed zichtbaar bent in het donker. Dunne handschoenen zijn in de winterperiode ook aan te bevelen.

Verdere informatie…

Er vinden geen looptrainingen plaats gedurende de reguliere schoolvakanties in de gemeente Renkum. Voor het overige gaan trainingen in principe altijd door. Echter, heeft het KNMI twee uur voor trainingsaanvang een code oranje of rood afgegeven voor Oosterbeek gedurende het trainingsuur, dan vindt er geen training plaats.

LocatieOSV clubhuis Sportpark Hartenstein
Contactpersoon hardlopenWillem de Vos
06-208 28 557
hardlopen@osv-onderons.nl
Dag en tijdwoensdag 19.30 -21.00
Contributie/jaar€ 110,-

Maak werk van je goede voornemen voor 2024!

Wil jij in 2024 eindelijk werk maken van je goede voornemen om (weer) te gaan hardlopen? En dit ook goed op te bouwen én vol te houden? Meld je dan aan voor de hardloopcursus voor beginners bij Onder Ons, de plaatselijke sportvereniging van Oosterbeek.

Waarom is het zo belangrijk om hard te lopen onder begeleiding van een trainer?Veel mensen denken: “Hardlopen dat is toch gewoon rennen?” Klopt, maar toch komt er veel meer bij kijken dan de meesten zich realiseren. Dat is ook de reden waarom veel mensen na een enthousiaste start al snel weer stoppen of geblesseerd raken.

Daarom is een professionele hardlooptraining essentieel.

Wat ga je doen?

Tijdens deze beginnerscursus maak je kennis met alle belangrijke facetten rond het hardlopen, zowel in de theorie als in de praktijk. Je krijgt één groepstraining per week en twee huiswerktrainingen. De training wordt gegeven door professioneel hardlooptrainer Anton Sanderman, die zorgt voor een veilige en verantwoorde trainingopbouw. Deze training is voor iedereen geschikt, heb je twijfels neem dan contact met op  Anton:

Mijn gegevens: Tel: 06 22 469 478 Mail: antonsanderman@outlook.com

Praktische informatie:

Wanneer: wekelijks op woensdag, 19.30 uur – 20.45 uur

Startdatum: 6 maart 2024. Laatste training is op 5 juni.

Locatie: verzamelen bij de kantine van OSV Onder Ons op Sportpark Hartenstein, J.J. Talsmalaan 9, Oosterbeek. Kosten € 50 inclusief startbewijs voor de Stuwwalloop op 25 mei.

Aanmelden: via de website, hardlopen. Vermeld bij eventuele opmerkingen: ‘beginnerscursus’.

Over de trainer:

Anton Sanderman is een ervaren loper die, na een aantal vervangende trainingen gegeven te hebben, in 2022 gestart is met de trainersopleiding. Hij heeft deze in 2023 afgerond. In 2023 heeft hij voor het eerst de beginnerscursus begeleid . Hij houdt van lekker lopen en draagt dit graag over aan andere, toekomstige, atleten.  Ieder op zijn eigen niveau en op een manier dat je er gezonder en fitter van wordt.

Tot slot…

Een aantal lopers van Onder Ons is betrokken bij de organisatie van de Stuwwal
Loop in mei.

Daarnaast organiseert Onder Ons doorgaans elk jaar in het voorjaar (start in maart) een clinic van 12 lessen/weken voor startende of herintredende lopers. De trainingen starten ongeveer 3 maanden voor dat de Stuwwalloop plaatsvindt. Er is dan een leuk doel om naar toe te werken en het is een mooie afsluiting van die trainingsperiode.

Stuwwalloop

Voor meer informatie stuur een e-mail naar contactpersoon hardlopen.
Voor aanmelding, ga naar https://osv-onderons.nl/osv-onder-ons-in-het-kort/aanmelden/ .