Nordic walking

Wat is het?

Nordic walking, wandelen met aangepaste skistokken (poles), ontstond 25 jaar geleden in Finland als trainingsvorm. Met poles wandel je nog actiever dan zonder. Je traint daarbij je arm, rug en buikspieren. Daarnaast geven de poles natuurlijk ook extra balans bij het wandelen op een ongelijke ondergrond.
Met Nordic walking belast je de heup, knie en enkelgewrichten minder. Vandaar dat fysiotherapeuten deze vorm van wandelen ook regelmatig aan cliënten adviseren.

Nordic walking kun je op verschillende niveaus en tot op hoge leeftijd beoefenen.

Wat gaan we doen?

Heb je nog niet eerder kennis gemaakt met de techniek van Nordic walking, dan kun je dat bij het aanmelden aangeven. Onze ervaren trainers leggen je de techniek uit en tijdens het wandelen met de groep krijg je dan extra aandacht, zodat je de techniek goed aanleert.

Iedere training is zorgvuldig opgebouwd en wordt begonnen met een warming-up van de spieren. Daarna wordt er stevig gewandeld in onze mooie bosrijke omgeving. Onderweg is er tijd voor extra oefeningen om de spieren te versterken en de conditie te verbeteren. De trainer let goed op de techniek van het lopen met stokken en een correcte uitvoering van de oefeningen, zodat je het maximale rendement uit de training haalt.

Na afloop van de training is er gelegenheid om nog even iets te drinken en na te
praten in onze kantine op het Sportpark.

Voor wie?

Nordic walking is geschikt voor iedereen die in de buitenlucht op een actieve manier wil werken aan een betere conditie en in staat is om een uur te wandelen. Ook voor geblesseerde hardlopers of sportief wandelaars die aan hun herstel willen werken is dit een ideale training.

Kleding

Het is aan te raden makkelijk zittende kleding te dragen volgens het zogenaamde
laagjes-principe: thermisch ondergoed direct op het lichaam. Daaroverheen indien nodig een warmere tweede laag bijv. een dunne fleece) en/of een windjack. Kleed je eerder te dun, door het bewegen wordt je vanzelf warm. Draag niet te warme maar ook niet te stugge (dichte) wandelschoenen met een goed profiel.

Verdere informatie…

De training gaat in principe altijd door, tenzij het KNMI code rood of oranje heeft
afgegeven. Mocht een training afgelast moeten worden, dan ontvangen deelnemers uiterlijk twee uur voor trainingsaanvang daarover bericht.

Heb je nog niet eerder met stokken gelopen, dan kun je in de beginperiode stokken van de vereniging lenen om uit te proberen of het je bevalt. Daarnaast ervaar je dan ook aan welke eisen een stok moet voldoen om er fijn mee te lopen.

Doordat we meerdere tijden hebben waarop Nordic groepen lopen, is het altijd
mogelijk op een ander moment een les in te halen, mocht je een keer niet kunnen. Ook kun je ter vervanging een keer bij een andere sport aansluiten.

LocatieSportpark Hartenstein
Dag en tijdmaandag 10:00 – 11:00
maandag 19.30 – 20.30
woensdag 10.00 – 11.00
Contributie/jaar€ 110,-
Contactpersoon Nordic WalkingMiriam Schröder
nordicwalking@osv-onderons.nl
026-3337356

Voor aanmelding, ga naar de aanmeldpagina.