Sportief wandelen

Wat is het?

Voor sportief wandelen worden verschillende termen gebruikt, zoals powerwalking, fitwalking en brisk walking. Bij sportief wandelen loop je in een stevig tempo (6 tot 9 kilometer per uur). Je armen bewegen hierbij mee. Het lichaam wordt meer belast dan met gewoon wandelen. Hierdoor verbetert de conditie en versterken de spieren. Dit alles onder de begeleiding van een ervaren trainer. In termen van Onder Ons: een combinatie van sportief wandelen en conditiesport met soms iets extra’s waarbij zeker het sociale aspect van gezamenlijk sporten niet vergeten wordt.

Wat gaan we doen?

De trainingen beginnen in de kantine van OSV Onder Ons op sportpark Hartenstein.

Na even lopen is er een warming-up om de spieren soepel te maken. De training
wordt afgesloten met een cooling-down om de spieren weer tot rust te brengen.
Tussendoor voert de training door de mooie omgeving van Oosterbeek.

Onderweg zijn er oefeningen om de conditie te verbeteren en de spieren sterker te maken.

Voor wie?

Sportief wandelen is geschikt voor iedereen die een uur in een goed tempo kan wandelen en in de buitenlucht op een actieve manier wil werken aan een betere conditie.

Tijdens de trainingen wordt rekening gehouden met de conditieverschillen van de
deelnemers waardoor iedere leeftijdsgroep mee kan doen. Maar sportief wandelen kan bijvoorbeeld ook goed gebruikt worden als opstap naar of afbouw van andere sporten, zoals onder andere voor geblesseerde hardlopers/bootcampers die aan hun herstel willen werken.

Kleding

Het is aan te raden om makkelijk zittende, niet te warme kleding en wandelschoenen te dragen. Daarnaast is het in de avondgroepen verplicht om een reflecterend hesje te dragen indien de training eindigt na zonsondergang. Bij slecht zicht is het natuurlijk altijd goed om reflecterende kleding te dragen aangezien de trainingen voornamelijk op de openbare weg plaatsvinden.

Verdere informatie…

De training gaat in principe altijd door. Mocht om moverende redenen
(gevaarlijke bevroren ondergrond bijv.) een training toch afgelast moeten worden, dan ontvangen deelnemers uiterlijk twee uur voor trainingsaanvang bericht daarover per e-mail of WhatsApp bericht. Heeft het KNMI twee uur voor trainingsaanvang een code oranje of rood afgegeven voor Oosterbeek gedurende het trainingsuur, dan vindt er geen training plaats.

Doordat we meerdere tijden hebben waarop er Sportief wandeltrainingen zijn, is het altijd mogelijk op een ander moment een les in te halen, mocht je een keer niet kunnen. Ook kun je ter vervanging een keer bij een andere sport aansluiten.

LocatieSportpark Hartenstein
Dag en tijdmaandag 10.00 – 11.00
maandag 19.30 – 20.30
woensdag 19.00 – 20.00
Contributie/jaar€ 110,-
Contactpersoon hardlopen Taco Sipkema
sportiefwandelen@osv-onderons.nl
06 – 83 23 62 88

Voor aanmelding, ga naar https://osv-onderons.nl/osv-onder-ons-in-het-kort/aanmelden/ .