outdoor fitness

Buitenfitness

Wat is het?

Buitenfitness is een veelzijdige training in de buitenlucht ter versterking van alle spiergroepen in het lichaam. Het is zowel krachttraining als werken aan de conditie op veel verschillende manieren.

Aan het beweegpad op Sportpark Hartenstein staan 12 fitnesstoestellen opgesteld voor cardio-, kracht- en balanstrainingen. Alle spiergroepen komen zo aan bod. Een allround workout!

Wat gaan we doen?

We beginnen met een warming-up. Dan verdeelt de groep zich om te trainen op de fitness-toestellen, op matjes op de grond of doet loopoefeningen op het veld of op de baan. Meestal is er ook een circuit met bewegingsoefeningen met allerlei materialen zoals gewichtjes, elastische banden en nog veel meer, zodat je wat te kiezen hebt om die oefeningen te doen die bij jou passen. Soms kun je er voor kiezen met een groepje en een trainer het bos in te gaan en wandelen en/of hardlopen af te wisselen met oefeningen. We sluiten af met een cooling down.

Na afloop van de training op woensdag is er gelegenheid om nog even iets te drinken en na te praten in ons clubhuis op het Sportpark. Op vrijdag kan er voorafgaand aan de training, tussen 10 en 10.30 uur, koffie worden gedronken.

Voor wie?

Voor iedereen die kan wandelen, maar vooral ook voor wie moeite heeft om een
gemiddeld groepsniveau te halen, maar wel wil bewegen. We hebben mensen in de groep die 5 km kunnen hardlopen, maar ook mensen die moeite hebben om 400 meter zonder stok te lopen. Ieder heeft zijn of haar eigen niveau en daar houden de trainers en de groepsleden rekening mee. Kun je niet opstaan van een matje op de grond? nou dan krijg jij een stoel voor je oefeningen.

Kleding?

Ruimvallende of elastische kleding waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. In de
winter is warme kleding ook verstandig, maar beter een paar dunne laagjes, dan een stugge dikke jas of trui. Handschoenen zijn dan ook fijn. Draag niet te warme maar ook niet te stugge (dichte) wandelschoenen met een goed profiel.

Verdere informatie…

We trainen op woensdag ook in de zomervakantie (6 weken).

De training gaat in principe altijd door, tenzij het KNMI code rood of oranje heeft
afgegeven. Mocht een training afgelast moeten worden, dan ontvangen deelnemers uiterlijk twee uur voor trainingsaanvang daarover bericht. Ook bij regen gaat de training door. Is de ijsbaan open dan gaan we trainen in het nabijgelegen bos. Ben je een keer verhinderd? Dan ben je altijd welkom om ter vervanging op een andere dag of bij een andere sport aan te sluiten.

LocatieSportpark Hartenstein
Dag en tijdwoensdag 10.00 – 11.00 uur
vrijdag 10.30- 11.30 uur
ContactpersoonLidwien Peet
026-333 41 80
buitenfitness@osv-onderons.nl
Contributie€ 125,- per jaar op woensdag
€ 110,- per jaar op vrijdag

Voor meer informatie stuur een e-mail naar de contactpersoon buitenfitness.

Voor aanmelding, ga naar de aanmeldpagina.