Onze nieuwe sportgroep: Walking bootcamp

Informatie

Een stevige wandeling gelardeerd met een aantal pittige oefeningen gericht op het onderhouden en versterken van belangrijke spiergroepen, dat is Walking Bootcamp. In termen van Onder Ons: een kombinatie van sportief wandelen, conditiesport, buiten fitness én iets extra’s. Zoveel mogelijk in de inspirerende landschappelijke setting van de stuwwal, de uitdagingen van de omgeving maximaal uitnuttend.


Wandelen vindt doorgaans in een straf tempo van ca 6 km/uur plaats. Bij de uitvoering van de oefeningen wordt regelmatige toepassing van de HIIT (high intensity interval training) trainingsvorm niet geschuwd. Hierdoor kan een ieder zichzelf binnen de grenzen van de eigen mogelijkheden flink uitdagen. Continue nadruk en aandacht voor een beheerste en correcte uitvoering van de oefeningen staat daarbij voorop.


Aldus is Walking Bootcamp geschikt voor iedereen die in de buitenlucht op een actieve manier wil werken aan een betere conditie. Maar bijvoorbeeld ook voor geblesseerde hardlopers die aan hun herstel willen werken.


Het is aan te raden makkelijk zittende ‘technische’ sportkleding te dragen volgens het zogenaamde laagjes-principe: thermisch ondergoed direct op het lichaam. Daaroverheen indien nodig een warmere tweede laag bijv. een dunne fleece) en/of een windjack. En niet te warme maar ook niet te stugge wandelschoenen.
Simpele fietshandschoentjes vinden sommige deelnemers prettiger en meer comfortabel bij het uitvoeren van grondoefeningen.


Indien nodig of gewenst kunt u zich na afloop in de kleedkamers van het clubhuis omkleden en warme droge kleren aantrekken. De training gaat in principe altijd door. Mocht om moverende redenen (gevaarlijke bevroren ondergrond bijv.) een training toch afgelast moeten worden, dan ontvangen deelnemers uiterlijk twee uur voor trainingsaanvang daarover per E-mail bericht. Heeft het KNMI twee uur voor trainingsaanvang een code oranje of rood afgegeven voor Oosterbeek gedurende het trainingsuur, dan vindt er geen training plaats.

De Walking Bootcamp bij Onder Ons vindt plaats op de woensdag van 17.30 tot 18.30 uur en start bij het eigen clubhuis op Sportpark Hartenstein te Oosterbeek.

 

Locatie:   Sportpark Hartenstein    
Dag en tijd:   woensdag   17:30 - 18:30
    vrijdag   11.30 - 12.30
         
         
Contributie/jaar:   € 95,-     
         

 

Voor meer informatie stuur een Email naar ledenadmin@osv-onderons.nl 

Voor aanmelding, ga naar de aanmeld pagina.