Berichten

Hier vindt je alle nieuwsberichten, van nieuw naar oud(st).

 • Onder Ons Woensdagmiddag

  Onder Ons Woensdagmiddag

  Hoe mooi is het niet dat je bij Onder Ons onder ons bent? Zo kwam er een paar jaar geleden de gedachte op bij sommigen die in de wintermaanden liever graag op de woensdagmiddag wilden hardlopen in plaats van ’s avonds. Nu, het bleek dus mogelijk om daar een gelegenheid voor te maken. Dat gebeurde enkele jaren geleden en dat leeft, sterker nog het bloeit nog steeds, met een opkomst van gemiddeld zo’n acht deelnemers voor de trainingen van oktober tot en met ongeveer april!

  Het goede van de avondgroep is dat je doorgaans op vier niveaus kunt rennen, dus er is altijd een groep waar je in past. Het goede van de middaggroep is dat ieder op het eigen niveau kan rennen, in de gezamenlijke groep. Het trainingsprogramma wordt door onze voortreffelijke, ambitieuze, trainers Monica en Bart zo opgezet dat ieder de oefeningen op zijn of haar eigen niveau kan doen. Niet door heel grote trajecten af te leggen, wel door intensieve kortere afstanden, na natuurlijk gezamenlijke warming-up en loopscholing (al dan niet met – moeilijk woord – plyometrie). En dat blijkt altijd goed te gaan, of het nu gaat om eenkwadratenloop, een dobbelrun met meer of minder pepertjes, een pyramide(tje), een seven minutes na afloop of een eigen werkvorm van onze creatieve trainers. De echte liefhebbers in de groep kunnen het aansluitend ’s avonds natuurlijk nog eens dunnetjes overdoen. 

  Organiseren van dit alles gebeurt eenvoudigweg in de app-groep, met vooruitblikken op trainingen en soms wat onderlinge uitwisselingen. Ook eens snuffelen? Van harte welkom, elke woensdagmiddag om 15.30 uur. 

  Kortom een gezellige, levendige, gemotiveerde loopgroep, misschien niet zo zichtbaar voor velen, maar een groep die duidelijk zijn eigen plek heeft onder ons.

  Leen, di 21-11-2023

 • ‘Trailrun Fool’: Onder Onzers bij de Maarten Maartens Trailrun 2023

  ‘Trailrun Fool’: Onder Onzers bij de Maarten Maartens Trailrun 2023

  Als trailrunner bij Onder Ons beleven we veel plezier aan de trainingen en natuurlijk aan onze trainers. Maar we toetsen onze inspanningen graag tijdens een trailwedstrijd en maken daar met elkaar dan een mooi event van. Plezier met de hoofdletter P.

  Zo hebben we de afgelopen maanden getraind voor de Maarten Maartens Trailrun in Doorn. Een sympatieke trailrun die al enkele jaren wordt georganiseerd door onze collega-hardloopgroep TRCU (zie www.trcu.nl).

  We hadden de trailrun op basis van de criteria “kleinschalig”, “niet te ver”, “een bosrijke omgeving” geselecteerd met de afstandskeuzes 6 km, 10km en 20km.
  Het parcours voor deze afstanden liep door de heuvels van de Kaapse bossen op de Utrechtse Heuvelrug. De routes gaan grotendeels over onverharde ondergrond en zijn uitgezet binnen het landgoed.

  Goed klaargestoomd door Willem, arriveerden we (lopers en supporters) zaterdag 29 oktober op het mooie landgoed Zonneheuvel bij Doorn. Hier staat ook het Maarten Maartens huis, een mooi landhuis dat het woonhuis was van de naamgever aan de trailrun en schrijver Maarten Maartens (pseudoniem voor Jozua Marius Willem van der Poorten Schwartz). Een schrijver en dichter die eigenlijk vooral in Engeland bekendheid genoot met een bestseller God’s Fool. Maar terug naar onze trailrun.

  Terwijl we onze startnummers ophaalden bleek de weersvoorspelling beter te zijn dan verwacht. Dan toch maar een korte broek aan! De regen van de afgelopen dagen had wel aardige modderpoelen en plassen op het parcours achter gelaten. Super natuurlijk! Dat maakt een trailrun nog mooier voor mij.

  Eenmaal van start kwam je door het niet al te grote deelnemersveld (ca 200 volgens de organisatie) lekker gauw in je ritme en snel je over, dan weer brede paden dan weer smalle tracks door modderpoelen. Voor mij ook even letterlijk door een modderpoel. Heerlijk!

  De trailrun kende weinig steile hellingen maar wel af en toe een lange laan van vals plat. De 20km bestond uit twee rondes van 10km en dus kwam je, als je voor de 20km ging, die lanen ook twee keer tegen. Maar gelukkig hadden we veel aan de ondersteuning van onze supporters. Top.

  We hebben als groep genoten van deze trailrun. De foto’s spreken voor zich. Op naar onze nieuwe uitdaging!

 • Onder Ons loopt (inter)nationaal

  Onder Ons loopt (inter)nationaal

  Van Lissabon tot Ciko, Courmayeur tot de Hoge Veluwe, Onder Ons loopt overal

  Oosterbeek – 14 okt 2023

  Afgelopen weekend leek er wel een record aantal atleten actief van Onder Ons bij diverse loop events. Van de hoofdstad van Portugal tot de baan van Arnhemse loopclub Ciko. En vanaf de pieken boven het Italiaanse bergdorp Courmayeur tot de iets kleinere maar toch nog venijnige klimmetjes van de Hoge Veluwe bij Hoenderloo.

  De hardlopersgroep bij Oosterbeekse multisportvereniging Onder Ons is aan het groeien. Zowel in de breedte als in de top.

  Vanuit de beginnersgroep werd vorige week woensdagsavond onder bezielende leiding van trainer Anton Sanderman al een Coopertest gelopen. Een aantal van de wat meer startende lopers zag wellicht vantevoren nog wat op tegen deze test van ‘12 minuten volle bak’. Maar getuige de enthousiaste reacties na afloop bleken er stiekem toch best fanatieke lopers bij te zitten. Een beetje afzien kan best leuk zijn als je naderhand kan terugkijken op een mooie eigen prestatie.

  Na dit club event zochten een aantal van de fanatiekere hardlopers afgelopen weekend diverse events op, dus zelfs in het verdere buitenland. Zo wist Caroline Willems bij de marathon in Lissabon een knappe 3uur 20 op de finishklok te toveren. De organisatie vervroegde de start van de marathon daags vantevoren nog met een uur naar 7 uur. Om zo om de ergste hitte te vermijden, aangezien er die dag 34 graden voorspeld was.

  Caroline met haar team van Dirkzwager in Lissabon

  Wat later op de ochtend liep het kwik toch hoog op. en moest Caroline de 2e helft van de marathon de snelheid wat temperen. Ze liep deze 10 minuten langzamer dan de eerste helft, maar finishte alsnog op een knappe 23e plek in het internationale deelnemersveld met over de 1000 deelneemsters (1e NL vrouw).

  De 2e en 3e plek voor Ralph resp. Dirk op de 11 km bij de Hoge Veluwe loop

  Meer in de buurt bij de Hoge Veluwe loop ondertussen wisten twee Onder Onsers zelfs het podium te halen. Hardlooptrainer en onderdeel van organisatie Willem de Vos zag leden Dirk en Ralph op kop van de wedstrijd lopen en onderling nog wat stuivertje wisselen. Er bleek toch nog een loper sneller, maar Ralph en Dirk werden 2e en 3e in de uitslag. Ralph was rustig gestart, want wilde eigenlijk niet sneller dan 4min 15 per km lopen in verband met zijn deelname aan de Marathon van Amsterdam dat weekend. Maar als het podium dan zo dichtbij komt…

  Ondertussen was lid Jaap van de basisgroep afgereisd naar Italië naar de bergen rond Aosta in Italie. Daar bedwong hij een afstand van maar liefst 19km en zelfs 1500 hoogtemeters. Daar is in Nederland nauwelijks voor te trainen; hoewel omgeving Oosterbeek met zijn stuwwallen en heuvlige bossen wellicht nog een van de beste plekken is daarvoor. Jaap wist de afstand te voltooien, uitgedost in stemmige outfit in het ‘onderwater thema’ die het event dit jaar had. Hij was zo enthousiast dat hij volgende keer zelfs een nog langere afstand wil bedwingen…

  De zeer ervaren loper Jan Westra koos ondertussen voor een mooie korte afstand een stuk dichterbij huis. Bij de 5km op de atletiekbaan bij loopclub Ciko in Arnhem liep hij een mooie tijd van 21 minuten. Hoewel zijn PR in een (ver)der verkeden nog scherper staat verbeterde hij zijn meer recente tijden met meer dan een minuut.

  Lange afstandsliefhebbers John, Frank en Yves legden ondertussen ook nog een zware marathon af aan de kust van Zeeland. De uitslagen mag de lezer zelf even online terugzoeken, want je merkt al dat al die resultaten nauwelijks bij te houden zijn. Op onze website hebben we de wekelijkse Strava activiteiten ook weer op de ‘hardlopen’ pagina staan voor de ‘data liefhebbers’… 😉

  Een geslaagd weekend voor Onder Ons. Als je ook wilt gaan hardlopen, of je nu loopwedstrijdjes wilt doen of niet, overweeg dan zeker eens Onder Ons!