Onder Ons loopt (inter)nationaal

Van Lissabon tot Ciko, Courmayeur tot de Hoge Veluwe, Onder Ons loopt overal

Oosterbeek – 14 okt 2023

Afgelopen weekend leek er wel een record aantal atleten actief van Onder Ons bij diverse loop events. Van de hoofdstad van Portugal tot de baan van Arnhemse loopclub Ciko. En vanaf de pieken boven het Italiaanse bergdorp Courmayeur tot de iets kleinere maar toch nog venijnige klimmetjes van de Hoge Veluwe bij Hoenderloo.

De hardlopersgroep bij Oosterbeekse multisportvereniging Onder Ons is aan het groeien. Zowel in de breedte als in de top.

Vanuit de beginnersgroep werd vorige week woensdagsavond onder bezielende leiding van trainer Anton Sanderman al een Coopertest gelopen. Een aantal van de wat meer startende lopers zag wellicht vantevoren nog wat op tegen deze test van ‘12 minuten volle bak’. Maar getuige de enthousiaste reacties na afloop bleken er stiekem toch best fanatieke lopers bij te zitten. Een beetje afzien kan best leuk zijn als je naderhand kan terugkijken op een mooie eigen prestatie.

Na dit club event zochten een aantal van de fanatiekere hardlopers afgelopen weekend diverse events op, dus zelfs in het verdere buitenland. Zo wist Caroline Willems bij de marathon in Lissabon een knappe 3uur 20 op de finishklok te toveren. De organisatie vervroegde de start van de marathon daags vantevoren nog met een uur naar 7 uur. Om zo om de ergste hitte te vermijden, aangezien er die dag 34 graden voorspeld was.

Caroline met haar team van Dirkzwager in Lissabon

Wat later op de ochtend liep het kwik toch hoog op. en moest Caroline de 2e helft van de marathon de snelheid wat temperen. Ze liep deze 10 minuten langzamer dan de eerste helft, maar finishte alsnog op een knappe 23e plek in het internationale deelnemersveld met over de 1000 deelneemsters (1e NL vrouw).

De 2e en 3e plek voor Ralph resp. Dirk op de 11 km bij de Hoge Veluwe loop

Meer in de buurt bij de Hoge Veluwe loop ondertussen wisten twee Onder Onsers zelfs het podium te halen. Hardlooptrainer en onderdeel van organisatie Willem de Vos zag leden Dirk en Ralph op kop van de wedstrijd lopen en onderling nog wat stuivertje wisselen. Er bleek toch nog een loper sneller, maar Ralph en Dirk werden 2e en 3e in de uitslag. Ralph was rustig gestart, want wilde eigenlijk niet sneller dan 4min 15 per km lopen in verband met zijn deelname aan de Marathon van Amsterdam dat weekend. Maar als het podium dan zo dichtbij komt…

Ondertussen was lid Jaap van de basisgroep afgereisd naar Italië naar de bergen rond Aosta in Italie. Daar bedwong hij een afstand van maar liefst 19km en zelfs 1500 hoogtemeters. Daar is in Nederland nauwelijks voor te trainen; hoewel omgeving Oosterbeek met zijn stuwwallen en heuvlige bossen wellicht nog een van de beste plekken is daarvoor. Jaap wist de afstand te voltooien, uitgedost in stemmige outfit in het ‘onderwater thema’ die het event dit jaar had. Hij was zo enthousiast dat hij volgende keer zelfs een nog langere afstand wil bedwingen…

De zeer ervaren loper Jan Westra koos ondertussen voor een mooie korte afstand een stuk dichterbij huis. Bij de 5km op de atletiekbaan bij loopclub Ciko in Arnhem liep hij een mooie tijd van 21 minuten. Hoewel zijn PR in een (ver)der verkeden nog scherper staat verbeterde hij zijn meer recente tijden met meer dan een minuut.

Lange afstandsliefhebbers John, Frank en Yves legden ondertussen ook nog een zware marathon af aan de kust van Zeeland. De uitslagen mag de lezer zelf even online terugzoeken, want je merkt al dat al die resultaten nauwelijks bij te houden zijn. Op onze website hebben we de wekelijkse Strava activiteiten ook weer op de ‘hardlopen’ pagina staan voor de ‘data liefhebbers’… 😉

Een geslaagd weekend voor Onder Ons. Als je ook wilt gaan hardlopen, of je nu loopwedstrijdjes wilt doen of niet, overweeg dan zeker eens Onder Ons!


Geplaatst

in

,

door

Tags: