Onder Ons Woensdagmiddag

Hoe mooi is het niet dat je bij Onder Ons onder ons bent? Zo kwam er een paar jaar geleden de gedachte op bij sommigen die in de wintermaanden liever graag op de woensdagmiddag wilden hardlopen in plaats van ’s avonds. Nu, het bleek dus mogelijk om daar een gelegenheid voor te maken. Dat gebeurde enkele jaren geleden en dat leeft, sterker nog het bloeit nog steeds, met een opkomst van gemiddeld zo’n acht deelnemers voor de trainingen van oktober tot en met ongeveer april!

Het goede van de avondgroep is dat je doorgaans op vier niveaus kunt rennen, dus er is altijd een groep waar je in past. Het goede van de middaggroep is dat ieder op het eigen niveau kan rennen, in de gezamenlijke groep. Het trainingsprogramma wordt door onze voortreffelijke, ambitieuze, trainers Monica en Bart zo opgezet dat ieder de oefeningen op zijn of haar eigen niveau kan doen. Niet door heel grote trajecten af te leggen, wel door intensieve kortere afstanden, na natuurlijk gezamenlijke warming-up en loopscholing (al dan niet met – moeilijk woord – plyometrie). En dat blijkt altijd goed te gaan, of het nu gaat om eenkwadratenloop, een dobbelrun met meer of minder pepertjes, een pyramide(tje), een seven minutes na afloop of een eigen werkvorm van onze creatieve trainers. De echte liefhebbers in de groep kunnen het aansluitend ’s avonds natuurlijk nog eens dunnetjes overdoen. 

Organiseren van dit alles gebeurt eenvoudigweg in de app-groep, met vooruitblikken op trainingen en soms wat onderlinge uitwisselingen. Ook eens snuffelen? Van harte welkom, elke woensdagmiddag om 15.30 uur. 

Kortom een gezellige, levendige, gemotiveerde loopgroep, misschien niet zo zichtbaar voor velen, maar een groep die duidelijk zijn eigen plek heeft onder ons.

Leen, di 21-11-2023


Geplaatst

in

door

Tags: