‘Trailrun Fool’: Onder Onzers bij de Maarten Maartens Trailrun 2023

Als trailrunner bij Onder Ons beleven we veel plezier aan de trainingen en natuurlijk aan onze trainers. Maar we toetsen onze inspanningen graag tijdens een trailwedstrijd en maken daar met elkaar dan een mooi event van. Plezier met de hoofdletter P.

Zo hebben we de afgelopen maanden getraind voor de Maarten Maartens Trailrun in Doorn. Een sympatieke trailrun die al enkele jaren wordt georganiseerd door onze collega-hardloopgroep TRCU (zie www.trcu.nl).

We hadden de trailrun op basis van de criteria “kleinschalig”, “niet te ver”, “een bosrijke omgeving” geselecteerd met de afstandskeuzes 6 km, 10km en 20km.
Het parcours voor deze afstanden liep door de heuvels van de Kaapse bossen op de Utrechtse Heuvelrug. De routes gaan grotendeels over onverharde ondergrond en zijn uitgezet binnen het landgoed.

Goed klaargestoomd door Willem, arriveerden we (lopers en supporters) zaterdag 29 oktober op het mooie landgoed Zonneheuvel bij Doorn. Hier staat ook het Maarten Maartens huis, een mooi landhuis dat het woonhuis was van de naamgever aan de trailrun en schrijver Maarten Maartens (pseudoniem voor Jozua Marius Willem van der Poorten Schwartz). Een schrijver en dichter die eigenlijk vooral in Engeland bekendheid genoot met een bestseller God’s Fool. Maar terug naar onze trailrun.

Terwijl we onze startnummers ophaalden bleek de weersvoorspelling beter te zijn dan verwacht. Dan toch maar een korte broek aan! De regen van de afgelopen dagen had wel aardige modderpoelen en plassen op het parcours achter gelaten. Super natuurlijk! Dat maakt een trailrun nog mooier voor mij.

Eenmaal van start kwam je door het niet al te grote deelnemersveld (ca 200 volgens de organisatie) lekker gauw in je ritme en snel je over, dan weer brede paden dan weer smalle tracks door modderpoelen. Voor mij ook even letterlijk door een modderpoel. Heerlijk!

De trailrun kende weinig steile hellingen maar wel af en toe een lange laan van vals plat. De 20km bestond uit twee rondes van 10km en dus kwam je, als je voor de 20km ging, die lanen ook twee keer tegen. Maar gelukkig hadden we veel aan de ondersteuning van onze supporters. Top.

We hebben als groep genoten van deze trailrun. De foto’s spreken voor zich. Op naar onze nieuwe uitdaging!


Geplaatst

in

,

door

Tags: