Hardlopen

Informatie

Vier Groepen op WoensdagAvond en één Groep op WoensdagMiddag.

Wil je meer uit je hardloopinspanningen halen, je techniek verbeteren, je afstand uitbreiden of sneller worden? Of lekker hardlopen voor de ontspanning, gewoon voor de noodzakelijke beweging? Met vijf verschillende hardloopgroepen vind je er bij Onder Ons altijd wel een die aansluit bij wat jij wilt. De onderlinge mobiliteit tussen de verschillende groepen wordt aktief bevordert, opdat jij je vrij voelt per week (bijv. vanwege blessure) of seizoen (bijv. specifiek doel) de voor jou juiste groep te kiezen.

Daarnaast organiseert Onder Ons doorgaans elk jaar in het voorjaar (start in maart) een clinic van 12 lessen/weken voor startende of herintredende lopers.

Een trainingsgroep wordt bij Onder Ons altijd begeleid door een gediplomeerde trainer. Vertrek is steeds vanaf ons clubhuis (met kleedruimten) op Sportpark Hartenstein, alwaar de gezelligheid altijd weer uitnodigt tot een ongedwongen nazit.

de OverDagGroep

Voor al die lopers die om hun moverende redenen niet in het donker of in de avond kunnen en willen lopen. Door een slimme parcours keuze, variatie in trainingsvormen en lussen geschikt voor verschillende niveaus.

De OverDagGroep loopt op de woensdagmiddag (van oktober t/m maart).

 

de BasisGroep

Lekker bewegen door gezamenlijk te hardlopen, is het belangrijkste voor deze groep. In deze groep kan je komfortabel en plezierig meekomen als je 45 minuten onafgebroken kan hardlopen. En stel dat je een 10 kilometerloop zou doen, dan is het te verwachten dat je de finishlijn tussen de 60 en 70 minuten passeert.

Drie groepen voor de meer gevorderde lopers:

  - de MiddenGroep: lopers finishen in een 10 kilometer wedstrijd tussen de 52 en 62 minuten,

  - de TempoGroep: lopers finishen in een 10 kilometer wedstrijd tussen de 44 en 54 minuten,

  - de KopGroep: lopers finishen in een 10 kilometer wedstrijd tussen de 36 en 46 minuten.

Deze drie loopgroepen lopen het gehele jaar op de woensdagavond.

Er vinden geen looptrainingen plaats gedurende de reguliere schoolvakanties in de gemeente Renkum. Voor het overige gaan trainingen in principe altijd door. Echter, heeft het KNMI twee uur voor trainingsaanvang een code oranje of rood afgegeven voor Oosterbeek gedurende het trainingsuur, dan vindt er geen training plaats.

Locatie:   Sportpark Hartenstein    
Dag en tijd:   woensdag   15:30 - 17:00 (oktober t/m maart)
        19.30 - 21.00 (gehele jaar)
Contributie/jaar:   € 90,-    
         

 

Voor meer informatie stuur een e-mail naar contactpersoon hardlopen.

Voor aanmelding, ga naar de aanmeld pagina.

Een aantal lopers doen mee trails. Een leuke impressie die zij onlangs liepen in Zwitserland vind u hier.   

@OSVhardlopen-tweets.

 

 

Loopevenementen binnen een straal van 50 km