Hardlopen

Informatie

Kom en Loop mee! Op de woensdag van 19.30 - 21.00 u.

De ligging van ons clubhuis bij de mooie parken en bossen van Oosterbeek is een ideale uitvalsbasis om te gaan hardlopen. Gezamenlijk wordt er 1x per week getraind op de woensdagavond. Onder begeleiding van één van onze deskundige trainers doe je een warming up, een verantwoorde training en een cooling down. Zo loop je minder kans op een blessure dan wanneer je alleen traint. Na de training is er gelegenheid voor wat fris of een biertje aan onze gezellige bar.

Wil je meer uit je hardloopinspanningen halen, je techniek verbeteren, makkelijker en efficiënter hardlopen, je afstand uitbreiden of sneller worden? Heb je een doel voor een specifieke wedstijd, bijv. de Zevenheuvelenloop of de Marathon van Rotterdam? Wij zorgen voor de begeleiding en voor de schema’s.

En natuurlijk kan je ook  gewoon voor je plezier en je conditie hardlopen in een leuke en gezellige groep .

Bij welke groep pas jij het beste? Kom eens langs, vraag het onze trainers en loop vrijblijvend maximaal 3 woensdagen mee om te zien of jij je bij Ons thuis voelt.

We hebben de volgende niveau groepen:

De startgroep
Een beginnende hardloper kan niet op ieder moment van het jaar aanhaken bij onze loopgroepen. Speciaal voor beginners is er de startgroep. Deze groep begint elk jaar in maart met een clinic van 12 weken. Daarin wordt stapsgewijs het hardlopen opgebouwd. Met gerichte loopschema’s worden techniek en uithoudingsvermogen verbeterd.

De basisgroep
Hierin lopen vooral recreanten en lopers die de 12-weken clinic van de startgroep hebben voltooid. In deze groep wordt getraind om de basisconditie goed op peil te houden. De minimale eis om aan deze groep deel te nemen is dat je 45 minuten onafgebroken kan hardlopen. In een wedstrijd van 10 kilometer passeren zij de finishlijn tussen de 60 en 70 minuten.

De middengroep
Deze groep bestaat uit gevorderde recreatieve hardlopers. In een wedstrijd van 10 kilometer passeren zij de finishlijn tussen de 55 en 62 minuten.

De tempogroep
Deze groep bestaat uit gevorderde lopers met ambitie om sneller te worden en om aan wedstrijden deel te nemen. In een wedstrijd van 10 kilometer passeren zij de finishlijn tussen de 48 en 57 minuten.

De kopgroep
Deze groep richt zich op de prestatiegerichte ambitieuze hardloper, die sneller wil worden en deelneemt aan wedstrijden. In een wedstrijd van 10 kilometer passeren zij de finishlijn tussen de 36 en 48 minuten.

Trainingsschema's
Zie hier de Trainingschema's voor de basis- en middengroep. De trainingsschema's voor de tempo- en kopgroep worden door de trainers via de mail aan de lopers verstrekt.

 

Locatie:   Sportpark Hartenstein    
Dag en tijd:   woensdag   19:30 - 21:00
         
Contributie/jaar:   € 70,-    
         

 

Voor meer informatie stuur een e-mail naar contactpersoon hardlopen.

Een aantal lopers doen mee trails. Een leuke impressie die zij onlangs liepen in Zwitserland vind u hier.   

@OSVhardlopen-tweets.

 

 

Loopevenementen binnen een straal van 50 km